Gunnar Ørskov

Gunnar Ørskov

Galleri 

Petersminde

Dommergården


Petersmindevej

10

6900

Skjern

Tlf. nr.

40 41 05 55

E-mail

gunnar@orskovas.dk

Jeg maler udelukkende med oliemaling og kun med pensel/spartel. Jeg har prøvet med andre materialer, akryl, plast, gips og lak, men det er ikke noget der fungerer for mig.

Jeg har malet i mange år og ud over at hænge malerierne på egne vægge, har jeg haft ca. 70 malerier stående på loftet.


For 3 år siden afholdt jeg min første udstilling her på Galleri Petersminde, på den gamle Dommergård i Skjern.


Her har været rigtig mange gæster på besøg, og det har solgt rigtig godt. Jeg er igen begyndt at male billeder i al deres forskellighed, jeg har ikke en bestemt stil/form, men malerierne tilpasses en følelse.


Jeg inspireres og maler tiden/øjeblikket, en episode, noget der har gjort indtryk, en følelse, noget filosofisk, der kan diskuteres og skabe noget positivt og livsbekræftende i form af et billede, der har motiv og form - ikke nonfigurativt.


Jeg nyder at male og blev sat i gang på Skjern Byskole af en tegnelærer Ibov, der brugte tid på mig og andre. Han mente, at jeg tegnede godt, men malede ad helvede til, så nu måtte jeg gøre et valg. Det gjorde jeg ikke, så nu tegner jeg malerier. Jeg har megen glæde af de mange mennesker, der besøger mig på Galleri Petersminde - enkeltpersoner, par, hele familier og grupper.
Jeg elsker at fortælle om mine motiver, men også at høre hvad andre mener eller ser, samtaler om min kunst er for mig berigende.


Den sidste tid har male-mæssigt været vanskelig for mig - utrygheden, den oprørte tid, vold, krig og nedladenhed inspirerer mig ikke til at male positivt, dermed er de sidste malerier blevet triste. Så jeg har lige sat mig selv på pause - synes øjeblikket lige nu er for trist til at hænge op på væggene, men heldig at jeg nåede at male så mange malerier i efteråret, inden uroen blev endnu værre. De malerier vil jeg gerne vise frem, og byde på et lille glas.